cindrellaundertheumbrella@hotmail.com

8 Ekim 2011 Cumartesi

Marmara Forum Fashion Week Photo Diary 1

Bildiğiniz üzere Marmara Forum fashion week'in resmi bloggerı olarak dün öğleden sonra Marmara Forum'da görev başı yaptım. Tabi ki görevden çok eğlenceden ibaretti:) Marmara Forum'a ilk kez gittim. Önce etrafı bir keşif aşamasından sonra kendimi MAC'in koltuğunda Rıfat'ın ellerine teslim ettim. Çeşitli noktalarda güzellik noktalarında makyaj tüyoları alabilirsiniz demiştim. Ben de Rıfat sayesinde cildim için en  uygun fondöteni öğrenmiş oldum.


Şapka sergisi en merak ettiklerimdendi. Philip Treacy'nin şapkaları daha doğrusu sanat eserleri harikaydı. Ayrıca bir çok ünlünün şapkalarının reprodüksüyonları da sergiye dahil edilmişti.



Sıra defile alanını görmeye geldiğinde biraz şaşırdığımı itiraf ediyorum:) Çünkü orta noktaya kocaman 3 katlı bir podyum hazırlanmıştı. Sadece davetliler değil alışveriş merkezine gelenlerin izlemesi için de çok iyi düşünülmüştü.

Defilenin başlamasına saatler kala Big Chefs'teki after party hazırlıklarına dahil oldum. Tabi karnımı doyurmadan da olmazdı. Akşama bol bol karbonhidrat pardon enerji lazımdı:))


Koray da gelince backstage'e daldık. Dree Hemingway'in son dakika hastalanması sebebiyle baş manken olarak podyuma Nereida Gallardo çıktı. Defile öncesi kısa bir sohbete koyulduk. Dedikodu yapmak istemem ama kendisi Ronaldo'nun ex aşkıymış:)


Backstage'teki hazırlıklar devam ederken tasarımcıların koleksiyonlarını incelemeye koyuluyorum. Defiledeki tek Türk tasarımcı Beykent Üniversitesi moda tasarım mezunu Rabiya Paça. Mezuniyetin ardından ilk defilesini gerçekleştireceği için bir hayli heyecanlı:)


Hemen yanı başında Miguel'in tasarımlarına takılıyor gözüm. Milan Marangoni mezunu... Kumaşlar, swarovskiler ve ışıklarla illüzyon yaratıyor. Askıda görünce tam olarak nelerle karşılaşacağımı pek kestiremiyorum ama defilede görünce pek beğeniyorum.


Top model Nereida da Miguel'in tasarımlarından birini giyecek...


Kumaşlarına, modellerine hayran kaldığım Liz Black'in yanındayım. Central Saint Martins mezunu... Diğer genç tasarımcıların aksine çok daha profesyonel bir duruşu var. Hemen koleksiyonu anlatmaya koyuluyor. Bir o kadar da mütevazi. Gözüme bir elbise takılıyor ve nereden hatırladığımızı çıkaramıyorum. Sonra öğreniyorum ki Lady Gaga çoktan Liz Black'i keşfetmiş bile:)



Modellerin makyajları tabiki MAC ekibi tarafından yapılıyor.


Backstage'ten çıkıp My Forum Lounge'ta soluklanıyoruz. İhtiyaç molası... Telefonları şarj edip, defile öncesi kafein depoluyoruz:) Defilenin bir diğer önemli modeli eski Victoria's Secret meleği Noemie Lenoir'yı bekliyoruz. Önce greenboxta eğlenceli bir video çekiliyor kendisiyle, sonra da ropörtaj...



Defile alanındaki şık koltuklarımıza kuruluyoruz ve defile başlıyor. Yukarıda bahsettiğim Miguel Alex'in ışıklı tasarımları podyumda daha bir anlamlı gözüküyor artık:)



Marangoni Paris mezunu Isabelle Chydenius'un tasarımı Noemie'nin üzerinde... Yalın ve basic tasarımlarını beğendim. Sırt dekoltesi çok güzel...


Rabiya Paça'nın el emeği tasarımları...


Liz Black'in hayal gücünün sınırlarını zorlayan kıyafeti yine Noemie'nin üzerinde... Bunları kim giyer diyenleriniz varsa aranızda bunlar sadece şov amaçlı (Lady Gaga giyiyor o ayrı tabi:) . Bu tasarımların giyilebilir versiyonlarını tasarlıyor ve onlar satılıyor.


İşte Lady Gaga'nın elbisesi de podyumda!


Ve mutlu son. Tasarımcılar plaketlerini alıyor ve şov sonlanıyor. Sırada after party var!


Backstage'e girip tebrik ediyorum. Noemie Lenoir, Liz Black ve Nereida Gallardo yanımda...


Big Chefs'teki after party'nin kırmızı halısı çok ilginç değil mi?:)


Saksafon ve DJ eşliğinde çoşuyoruz!


Modeller, tasarımcılar hep beraber eğleniyoruz. Bugün yine Marmara Forum fashion weekteyim! Şimdi hazırlanıp yola koyulma vakti... Daha fazla fotoğraf için facebook sayfamı ziyaret edin! https://www.facebook.com/pages/Cindrella-Under-The-Umbrella/142142782522005

Bakalım bugün beni neler bekliyor:)


8 yorum:

Lunapark Queen dedi ki...

Gamzecim, çok güzel anlatmışsın, herhande ben de gelsem aynı böyle bir post hazırlardım :)Evimin dibi olmasına rağmen biraz rahatsız olduğum için gelemedim ama sayende içimde de kalmadı, gelmiş kadar oldum, teşekkürler :) Bloguma da beklerim...

http://lunaparkqueen.blogspot.com

pearLace dedi ki...

cok güzel bir post hazırlamıssn ..ben de cok gitmek istiyordum ancak bana da cok yakın olmasına ragmen kısmet olmadı .. ne zaman bitiyordu marmara fashion week? bu arada mümkün olursa bereber bir post hazırlamayı cok isterim, bir alışveriş merkezinde, lunapak queen seni de bekleris :)
ayrıca suan bi kombine yarışmam var katılmanıı cooook isterimmm.. opuyorummm..

by pearlace.blogspot.com

styleBOOM dedi ki...

bu post ve album sayesinde gelemedigime hic uzulmediim:)

Adsız dedi ki...

Bana da güzel bir özet oldu, ellerine saglık. Burdan okuyunca güzel ama nasıl yoruldugunu çok iyi ben biliyorum:)

Unknown dedi ki...

fotograflari begendim cok enteresan görünüyo hersey =)

Unknown dedi ki...

Lunapark Queen, pearlace; olan biteni aktarabildiysem ne mutlu bana:)

Styleboom, Teşekkürler:) Keşke sen de gelebilseydin

Alışveriş cini, sonunda halden anlayan biri çıktı:p Sizin defilenin ayrıntılarını merakla bekliyorum:)

wants more fashion, evet gerçekten de çok ilginç tasarımlar vardı

Serap dedi ki...

Canım Marmara fashion Week gelemedim ama o kadar detaylı ve güzel aktardın ki gitmiş kadar oldum.

Adsız dedi ki...

Cok Guzel bir Site Buldugum icin Cok Mutluyum
Siteniz oldukça yararlı bilgiler içeriyor. Siteniz google reader’a ekledim vakit buldukça takip etmeye çalışacağım. Soru ve cevaplarla siteye katkıda bulunmak isterim.

Kolay gelsin...

Twitter Updates