cindrellaundertheumbrella@hotmail.com

5 Ekim 2009 Pazartesi

İzmir tavsiyelerinizi bekliyorum...

Perşembe günü ilk defa İzmir'e gidiyorum. Haftasonunu orada geçiricem. Daha önce tatile giderken biçok kez içinden geçtim ama ilk defa gezme fırsatı bulucam. Sizden de bana yardımcı olmanızı istiyorum.

İzmir'li olanlar, İzmir'de yaşayanlar, biçok kez gittim çok iyi bilirim diyenler; İzmir'de nerelere gitmeliyim, hangi restoranlara, barlara uğramadan dönmemeliyim, mutlaka görmelisin, yapmadan dönmemelisin dediğiniz şeyler var mı, ilginç yerler, favori mekanlarınız, alışveriş noktaları...vs herşeyi bilmek istiyorum:) Bildiklerinizi benimle paylaşırsanız dolu dolu bi İzmir turu yapıp dönücem gezerken de sizi anıcam:) Bu arada Alsancak'ta kalıcam ve arabada olmıycak bunları göz önünde bulundurup beni çok uzaklara yollamayın:)

Image and video hosting by TinyPic

Source

21 yorum:

pinksatellite dedi ki...

alsancak zaten eğlencenin gezme tozmanın göbeği =) o yüzden gayet verimli bi izmir seyahati olabilir senin için.kıbrıs şehitleri, gazi kadınlar sokağı, kordon illaki gidip görülesi yerler. zevkine göre bar, restoran mutlaka bulursun buralarda.

pofiş♥ dedi ki...

kıskançlığımmm tüm sınırları zorlamakta:)malumm sevgilim izmirde..ben gidemiyorum aslında sadece 14 gündür orda:)...şimdiden iyi eğlenceler canım...

gaussiansurface dedi ki...

"Birçok kez gittim iyi bilirim" diyen biri olarak tavsiyelerimi söyleyeceğim. :)

- Beşiktaş'ta yemeye alışık olduğunuz "kumru"yu Kıbrıs Şehitleri Caddesine girip bayaa bir düz gittikten sonra(bir market vardı hatta Tansaş olabilir, onu geçtikten 100 mt. sonra) ilk sol köşebaşında kalan kumrucuda yemek lazım. Kalacağın yerle yürüyüş mesafesindedir büyük ihtimalle.

- Senin gibi moda meraklısı bir insan için klasik alışveriş mekanları dışında gitmeni tavsiye edebileceğim yer "Kemeraltı" diye adlandırılan bölgedir. Orası da yürüyüş mesafesi sayılır. Görünüş olarak bana çok da ilginç gelmiyor, ama giden tanıdıklarımdan enteresan ve uzun zamandır aradığı şeyleri bulan çok insan olmuştur(özellikle kumaş vs. konusunda). Ayrıca bayaa içlerinde atkı satan bir dükkan var, belki bir sürpriz yapmak istersen aklında bulunsun. :))

- Bence eğlenmek için bara vs... gitmeye filan gerek yok, sahil şeridi gayet güzel. Çimlerin üstünde saatlerce oturup muhabbet edebilirsin.

BLOOM dedi ki...

alsancaktaysan gül sokakta dolaşıp alışveriş yapmamak olmaz.yemek için de gaaliba venice ya da venedik gibi adı olan bi italyan restoranı vardı ben çok beğenmiştim.onun dışında izmirde çok avm var ama forum bornova havadar ve güzel.oraya da önce metroyla bornovaya gidip ordan avmnin ücretsiz servisleriyle gidebilirsin.yemek için konak pier'deki mezzaluna, home store cafe deniz manzarasıyla süper.karşıyakaya gidersen çarşıda süper kokoreç yapan bi yer var.uzun oldu biraz ama umarım işine yarar iyi gezmeler.ha bu arada eğer meraklısıysan izmir arkeoloji müzesi mutlaka görülmeli:))

Adsız dedi ki...

rahat yolculuk diliyorum canım sana.gündüz izmir biraz sıcak oluyor özellikle öğleye doğru,onun için çok kalın kıyafetler getirmene gerek yok.Akşamlarıda serin oluyor üzerine blazer veya hırka gibi parçalar alabilirsin.(bunlar ek uyarıydı;))bu arada ben karşıyaka'da yaşıyorum eğer alsancak'ta kalacaksan kordonnun sonunda limana yakın MARRAKECH club var eğlenceli ve ambiyansı süper bir yer,ayrıca taksiyle gelip gitme sorununuz olmayacaksa karşıyaka'ya gelmeden önce RAIN var (çok önermesemde)yalnız raının yanında MARCHE CABARET club sahne gösterileri var muhteşem izlemeye değer çok eğleneceğinin garantisini veririm.nereye gitmek istersen git ulaşım zorluğu çekmezsin tatlım.alışveriş gezmelerine gelirsek AGORA,FORUM BORNOVA tercihlerim.gündüz gezmlerinde ise alsancak gül sokakta birçok yer var,ünlü alışveriş mağzalarıda var.benden bu kadar gönlünce eğlen,şimdiden kocaman HOŞGELDİNNNNNN....

Adsız dedi ki...

haaaaaaaaa!!! yağmur yağabilir şemsiyeni yanına almayı sakın unutma;)

Pınar dedi ki...

İzmirli değilim, orada yaşamıyorum çokta iyi bilmiyorum ama yine de nacizane fikrimi söylemek istedim :)Ben de uzun yıllardan sonra bu yaz kuzenimi ziyarete gittiğimde gezme fırsatım oldu. Şundan eminimki Alsancakta zaten herşey mevcut çook çok uzaklara gitmene gerek yok. Fakat alışveriş yapacağım dersen mutlaka Forum Bornova'yı görmelisin. Ben gittiğimde çok ekonomik bir alışveriş yapmıştım ve nerdeyse her mağaza var :)

beetlejuice dedi ki...

Hmm, aklıma ilk gelenleri söyleyeyim bakalım:) İlk olarak kahvaltıda mutlaka ve mutlaka kaşarlı-domatesli boyoz yemelisin. Sadece İzmir'de bulabileceğin bir tat, leziz ötesi. Herhangi bir pastanede-unlu mamuller satan yerlerde bulabilirsin. Öğle yemeği için Kıbrıs Şehitleri'nde Coco Loco. Dev boyutta porsiyonları var ve tavuk yemekleri çok lezzetli. Tek eksi yanı haftasonları çok kalabalık oluyor. Kıbrıs Şehitleri'nin sonlarına doğru sol tarafta Taş Fırın Unlu Mamuller var. Tekli pastaları, kekleri, doyuranı (çok yoğun bir pasta) harika. Mutlaka bir şeyler ye ordan. İzmir'in ünlü pastaneleri Bonjour ve Reyhan Kıbrıs Şehitleri'nin zıt yönünde Gül Sokak'a giderken. Gül Sokak'ta ise tüm mağazalar toplanmış durumda. Akşam içmek için Kıbrıs Şehitleri'nden Kordon'a çıkarken Eko Pub var bir klasiktir. Kordon'da ise Pop Corn'a gittim en son İzmir ziyaretimde. Orası da iyiydi. Gün batımında gidersen Kordon bir harika oluyor.
Şimdilik aklıma bunlar geldi, perşembeye kadar başka bir şey hatırlarsam yazarım mutlaka. Bir de benden İzmir'ime selam götürürsen sevinirim:) İyi yolculuklar:)

Sinem dedi ki...

Bostanlı'ya gidersen Şevki'de kumru ye..zaten muhtemelen yanına gittigin izmirli arkadasların da oraya götüreceklerdir. ammaaa kumrudan sonra yine Bostanlı'da (Kumrucu Şevki'ye 3 dakika yürüme mesafesinde) Bravo pastanesinde dondurma ye. çeşitlere ve lezzetine inanamayacaksın. oyle bir dondurma istanbulda yok!

gulnihal kalfa dedi ki...

http://www.tripadvisor.com Bu siteye bakmanızı öneririm dünyada tüm şejhirlerin barlarını restoranlarını otellerini öneriler dorultusunda sıralıyor. Izmir, Turkey diye arattıktan sonra solda restoran mı otel mi oradan seçim yapabilirsiniz. Bİr izmirli olarak şimdiden iyi eğlenceler diliyorum:)

Yıldız dedi ki...

Merhabalar,
5 ekim tarihli yazını tesadüfen okudum sanırım şu an İzmir De sin öncelikle hoşgeldin :))
Ben İzmir liyim Ve Alsancak ta çalışıyorum ...
Madem Alsancak dasın Kıbrıs şehitleri caddesini gezmeni tavsiye ederim muhtemelen bunu yapmış olduğunu düşünüyorum eee buraya gelmişken bir de kemerkaltını gezmeni tavsiye ederim tabi öncelikle kendine bir kentkart edinmen gerek bunu otobüs duraklarındaki bilet satış büfelerinden veya otobüslerden satın alabilirsin kemeraltında kaybolmamam dileklerimle akşam üzeri gün batarken kordanda bira içebilir vapurla karşıyakaya geçebilirsin....

mandalincikmazi dedi ki...

Pardon :(
tarihi yanış algılamışım henüz gelmedin perşembe yazmışsın ...
hem iş hem de bloglarda laylaylom olunca böyle karıştı :)))

Eylul dedi ki...

Himm balsiyoruz demekki =) Oncelikler guzel izmir'imize hosgeliyorsun.
Alsancak da bulunacagin icin sanslisin cunki Istanbul'un istiklali gibi Izmir'in de kalbi alsancak sayilir.
Ben kendi favori mekanlarimi yazacagim sana.Oncelikle guzel bir kahvalti ile gune baslayalim=) ki kolay yorulmayalim;)Alsancak fransiz kultur merkezinin icinde bulunan ''Le cigale'' bence gercek masallar icin yaratilmis bir mekan(cindrella'sin hem sen;) sessiz,sakin,class bir kahvalti icin en iyi secim daha sonra aksam yemegi icin de tercih edebilirsin edeceksen cuma ve cmrtsi gitmelisin.Ama ne icin olursa olsun mutlaka gitmelisin.Le cigale icin Adres: 152 Fransız Kültür merkezi Bahcesi
Tlf(aksam yemegi için gerekli): (232)421-4780.
Simdi alışveris zamani =) Izmir de kardon boyunda bir çok seçkin magaza ile karsilasacaksin zaten ama bana bunlar yetmez dersen Forum bornova ya gitmelisin forum bornova icin bornovaya giden herhangi bir otobus veya dolmus(biz minibus demeyiz pek=) kullanabilirsin unutma ki Izmir ulasim acisindan rahat bir kenttir alsancaktan bornova ya bir dolmus ile 15-20 dk da gidersin;)ege uninin onunde inip metronun yan tarafindan forum servisleriyle 5dk icinde forumdasin.Alisveris arasin da Forum bornova da kahve keyfi yapabilecegin,biseyler yiyebilecgn bir çok mekan var ben starbucks sevmedigim icin gloria jeans tercih ediorum.Fakat bebek gloria jeans kadar denize sıfır olmasa da=) kordon gloria jeans de gayet hostur ama dedigim gibi kendileri forum da da mevcut.Ogle mamasi icin sana tavsiyem forum bornova ust katta ki fisho bizler egeliler olarak sabah kahvaltisin da bile deniz urunleri yeriz=) hem ogle yemegin de deniz urunleri oldukca hafif bir secim olacaktir.yok ben almayayim dersen wing stop da ye bare biseyler derim=) kordonboyun da dolastik forumda alisveris yaptik simdi gece zamani =) Izmir gecelerin de benim defixim Clup En Velo benim icin ve daha peeek coook Izmir'li icin en velo vazgecilimez bir bar restauranttir.(son zamanlar da Le cigalede ole)
Bunlar disinda Rain'e git derim ama araba yok diorsun KSK kismina vapurla zaten gececeksindir(gecmezsen Izmir'e gelmis sayilmazsin;) orada da bir cok nezih bar cafe vs bulabiilirsin fakat araba olmadigini soyluyorsun yaninda izmir'i bilen biri olacaksa sorun olmayacaktir ama rain e ulasim pek kolay deil.Ayrıca KSK Bostanli kumrucu sevki de yemek zorundasin=) yoksa yine sayilmaz gelisin=)))Alsancak'ta oldugun icin zaten Konak PIER alısveris merkezi hemen onunde olacak orada Home store cafe(ki seni akmerkez cafe'den sona kesmeyebilir=) pier in icin de beymen,vakko(hala indirimler devam edior)vb. markalari bulabilirsin.Sonaciimaaa Bikere dedigim gibi alsancak da Izmir'in kalbi bu nedenle mutlaka gul sokaga ugrayacaksindir yine bir suru magazalar ve cafelerle karsilasacaksin ben reci's e de ugra derim mamalari cok hostur beymen in kosesin de sipsirin salas bir mekandir.kantin yine gul sokakta vede bonjour. kordon boyun da sakiz adasi guzeldir.Hem suyun icin de gelen cam sakizini denememissen daha evvel deneyebilirsin.Kıbrıs sehitlerin de Alin's yemekler ve ortam guzeldir sarplari hostur,severim.Kibris sehitlerin de bir de salas sardunya vardir arka bahcesi guzeldir susuz buz gibi biralari vardir=)Aslinda hersey alsancak ta sayilir yani benim icin öle sir winston tea ye de ugrayabilirsin.Ve son olarak Pier mandolin cafe;) korfez manzarasi ve seckin ortami ile guzel bir tercih olacaktir.Dedigim gibi yaninda izmir'i az cok taniyan bilen biri var ise ondan seni bit pazarina goturmesini isteyebilirsin sen kimbilir oradan neler bulup cikartirsin=)

Bias karisik bir öneri lsitesi oldu gibi amaa sen biliosun artik beni aklima gelenleri bir bir uzun uzuuunn yazdim umarim senin icin guzel bir tatil olur ha bu arada havalar hala sicak Izmir'de aksam 20.00 den sonra serin oluor.Aklima geldikce yazarim daha =))))
Iyi tatillerr sevgiler

pelin dedi ki...

Öncelikle eminim İzmir'i çok seveceksin .
Benim sana nacizane birkaç tevsiyem olucak
*Kordon'da biranla güneşi batırmadan dönme;)
*Asansör'den İzmir'i izlemeden İzmir'i gördüm deme ;)
*Kızlarağası Han'ında damla sakızlı türk kahvesi içmeden İstanbula gitme =))
Asansör ve Kızlarağası Hanı Alsancak'a çok yakın yerler taksi ile çok rahat 10 dakikada ulaşabilirsin .
Şimdiden iyi eğlenceler diliyorum =))

Tugba dedi ki...

Hmm valla o kadar seçenek var ki mutlaka bir izmirli daha iyi seçenekler sunacaktır. Ama ben İzmir'de uğradğım yerleri sayayım :

Forum Bornova
Alsancak'ta Mango ve Mango Outlet
Bornova'da Küçük Park'taki Korköz'de kebab yiyip sevgi yolundaki kafelerden birinde nargile ( evet eski kafalıyım kebab ve nargile )

Ay aklıma gelmiyor ama metro ve vapurla her yere ulaşırsın merak etme :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
İzmirde alışveriş için gidilecek yerlerin en başında Forum Bornova gelir, bir çok markayı bulabilirsin. Sonra Alsancak'a gitmeden olmaz,orada da ünlü markaların büyük mağazaları bulunuyor.(lacoste,benetton,zara,ipekyol,koton,mango,vs.)Konak'a giderken Alsancak-Konak arasında yol üzerinde denize doğru Konak Pier Avm'yi görürsün, ama orası küçük bir yerdir. Pasaport'ta deniz kıyısında oturup birşeyler içebilirsin, keyfi bir başkadır. Konak'tan ilerlemişken Balçova taraflarına gidip Agora Alışveriş Merkezini bulabilirsin. veya çeşme otobanına çıkarken Selway diye bir alışveriş merkezi var, US Polo, İpekyol vs gibi markaların outletlerini bulabilirsin, hatta orada bir gözlükçü var giormani die, dünyaca ünlü markaların gözlüklerini inanılmaz fiyatlara "tabi kaldıysa" bulabiliyorsun:), Karşıyaka'yı da mutlaka görmelisin, çarşısı, kordonu herşeyiyle çok güzeldir.Haa bir de çarşamba günleri Bostanlı pazarı, nam-ı diğer Bos-pa kurulur. sosyete pazarıdır kendileri:))) alışveriş tüyoları benden bu kadar. aklıma gelenler bu şekilde, umarım güzel izmirimizde çok güzel zamanlar geçirirsin:)) sevgiler
derya öz/izmir

Adsız dedi ki...

bu arada Alsancak-Karşıyaka iki karşı yaka sayılır ama alsancaktan vapura bindiğinde maksimum 20-25 dk da karşıyaka'da olursun. konak Alsancağa çok yakındır, otobüsler çok sıklıkta geçer, taksiye binsen bile olur. gerçi izmirde taksi fiyatları malesef ist. kadar ucuz değil, bunu da göz önünde buldur derim ben. forum bornovaya mutlaka gitmelisin, muhtemelen oraya da servis vardır. en olmadı otobüsle ege üniversitesine gidip ordan taksiyle arkaya geçersin, mesafe çok kısa.Alsancakta kordon boyundaki restaurantlar çok nezih ve güzeldir, özellikle La sera'yı tavsiye ederim, yemekleri güzeldir.Alsancak'ta da mutlaka Bonjour'da oturup pasta yemelisin:))haaa en önemlisini unuttum, kumru yemeden dönmemelisin ki adım başı kumrucu görürsün, Karşıyakaya gidebilirsen Bostanlıda Ömür diye bir yer var orayı tavsiye ederim, Alsancakta da mutlaka kumru yapan yerler bulursun ama önerebileceğim "budur" diyebileceğim bir yer bilemedim şimdi:)bir de kordonda fayton sefası ilgini çekerse yapabilirsin:)
sevgiler,
derya öz/izmir

Unknown dedi ki...

Pinksatellite, pofiş, gaussiansurface, BLOOM, pearl, Pınar, beetlejuice, S., gn Hanım, Yıldız, Eylül, Cutie Bunny ve Derya hepinizin yorumlarını tek tek okudum notlarımı aldım. İzmir'e gittiğim gezerken sizi bol bol anıcağıma emin olabilirsiniz:) Sanırım söylediklerinizin hepsini yaparsam İzmir'li olup dönebilirim:) Şimdiden heyecanlıyım valla nerden başlıycam gezmeye onu da bilmiyorum ama döndüğümde herşeyi sizinle paylaşıcam fotoraflarla hikayelerimle dönücem bekleyin beni:)

Fashion Detox dedi ki...

Merhaba bi izmirli olarak istanbula gelince cok yadırgıycanı hıcc donmek ıstemıycenı soylıyım Kordondaki kafeler cok guzeldir, kumru ve boyoz yemeden dönme sakın alışveriş merkezleri zaten klasik burası gibi çamlaraltındada güzel yerler var oralarıda keşfe çık derim ama asıl asıl izmire her gittiğimde mutlaka ugramadan gecmediğim tek yer falcı eger ılgılenırsen msj at telni ve yerini soylerım ıyı tatıller :)

bokbocesii dedi ki...

İzmirliyim ben ya, o nedenle uzerime alindim. Vapurla karsiya gecip Bostanli'da La Vie de bira+İstasyon Meyhane'sinde balik+Bravo da dondurma.hepsi birbirine cok yakin , yurume mesafesi, kime sorsan gosterir.Alsancak Sirena'da bira, Kibris Sehitler Kybele'de geceye devam.Aslinda Cesme'liyim, o nedenle o tarafa yolun duserse; illaki Hikmet'te kumru,Aqua Sifne de sicak su havuzunda gece 11 e kadar parti.
Biseye ihtiyacin olursa da let me know ;)

Sinem

Stilcatcher dedi ki...

O boyuzu yersen sakın öle domatesli kaşarlı filan yeme.Boyuzun ruhuna ve adabına aykırı.!!:))))
Boyoz sade ve haşlanmış yumurta ile yenir.:))
Sever misin bilmiyorum ama kelle söğüş vardır.(pis şeyler kabul ediyorum ama lezzet süper)Hisarönündeki söğüşçü süperdir bu konuda.:)Bi de Kıbrıs şehitlerinin sonunda bi kokoreççi var.Çok meşhurdur aklında olsun.Seversen tabe.:)Pub olarak da kordon da Sirena'yı söyleyebilirim.Bir de Kanyon'u.Kanyon en geç 10 da kapatır.Küçük bi mekan olamasına rağmen bir çok kesimden insan görebilirsin.Gazeteciler, reklamcılar, öğrenciler,işadamaları,motorcular,
oyuncular.....

Twitter Updates