cindrellaundertheumbrella@hotmail.com

17 Eylül 2010 Cuma

First Fashion's Night Out in İstanbul

Dün akşam Vogue Fashion's Night Out için Bağdat Caddesindeydim. Fener alayı ve şampiyonluk kutlamalarından sonra Cadde en kalabalık günlerinden birine tanıklık etti. Tükenen ikramlardan anlıyorum ki mağazalarda böyle bir saldırı beklemiyorlardı. Saldırı diyorum çünkü insanlar için bu etkinlik biraz bedava içecek-yiyecek etkinliğinden ibaretti. Etkinliğin adına Fashion is Out diyenler duyduğum için olayla ne kadar ilgili olduklarını da anlayabildim:)
*
Bağdat Caddesinde trafik kilit olmuştu. Forever New'in limuzini de o gece trafikte hapsoldu. Belki önümüzde sene caddeyi trafiğe kapatmayı akıl ederler ve sokak gösterilerine yer verirler. Böylelikle insanlar etkinliğin daha keyfine varabilirler.
*
Mağazalara gelecek olursak, o kadar kalabalıktı ki bazılarına girmek bile istemedim. Zaten insanlar da meraktan girip çıkıyorlardı, ben ellerinde alışveriş poşeti olan çok az insanla karşılaştım. Louis Vouitton bile o kadar kalabalıktı ki insanlar bu fırsattan istifade girelim demişlerdi herhalde:) Fashion's night Out tişörtlerinden giyen ise sadece bir kız gördüm. Mağaza çalışanları da uzun süre çalışmaktan bezmişlerdi, güleryüz veya karşılama yoktu. Ben belki biraz geç gittiğim için karşılaştığım manzara buydu, ilk başlarda nasıldı bilemiyorum tabi.
*
Fashion's Night Out için caddedeki mağazalar fazla uğraş vermişler gibi gözükmüyorlardı. Dış aydınlatmalar ve müziklerden ibaretti çoğu mağazanın etkinliği. Benetton vitrine canlı mankenler kullanmıştı. Tommy hilfiger da mankenlerini bahçede rugby oynatıyordu. Roman, Loreal'la anlaşmıştı ve müşterilerine makyaj yapıyor ve Vogue kapağında resim çekilme imkanı tanıyordu. Damat Tween DJ ve fotoğrafçı getirmişti.
*
İlk başlarda bir festival havasına bürünen cadde bir süre sonra kalabalığın etkisiyle fazla bunaltıcı oldu. Ellerinde biralar sokakta içenler, çekirdek çitleyenler, topuklu ayakkabılarını ilk kez bu etkinlik için giyip yürüyemeyenler, mankenleri dikizleyen apaçiler kısacası her türlü insan vardı:) Bu etkinlik en çok cafelere, restoranlara yaradı bence, hepsi doluydu. Seneye mağazalar ve etkinliği düzenleyen Vogue ekibi çok daha fazla uğraş vermeli... Modaseverlerin ve alışverişe gelenleri daha teşvik edici, eğlendirici aktiviteler bulmalılar.
*
Benim Vogue ekibinden bir de ricam var. Geceye dair rakamları paylaşsınlar lütfen. Ne kadar alışveriş yapılmış, tahmini ne kadar insan katılmış, kaç adet FNO tişörtü satılmış?
*
Siz de benim gibi Nişantaşı ve İstinyepark nasıldı diye merak ediyorsanız diğer blogları izlemede kalın.
*
Last night first fashion night out was held in İstanbul. Bağdat Street was one of the places that joined this activity. It was too crowded and i couldnt find anything special for tonight except the music, lights and offerings. You can see some of the photos below from the night and my nerd style:)





Madem okul açılıyor ben de Nerd style giyiniyim istedim:)

Hırka / Cardi: Massimo Dutti

Gömlek / Shirt: Fts 64

Siyah atlet / tank top: Mango

Kolye / Necklace: Claire's

Şort / Shorts: DIY Mavi Jeans

Çanta / Bag: Stradivarius

Çorap / Socks: Penti

13 yorum:

zui dedi ki...

katılıyorum söylediklerine kesinlikle. erken saatlerde de pek bişi yoktu çok bunaldım hele trafik kornalar çıldırttı. ve aynen alışveriş yapmış insana rastlamak zordu biraz.
avrupa yakasını merak ediyorum

Adsız dedi ki...

ben de gelmek istiyodum yeeaaa :( ama güzel değildiyse kıskanmam, sorun yok demek ki, negzel :)

Adsız dedi ki...

ben de gelmek istiyodum yeeaaa :( ama güzel değildiyse kıskanmam, sorun yok demek ki, negzel :)
'ef'

Adsız dedi ki...

Ama sen de ismini yanlış yazmışsın? Oldu mu şimdi? :)

Fashion'S Night Out olacak. O "s" önemli, biliyorsun ;)

mucuk.

Unknown dedi ki...

zui, tek böyle düşünenin ben olmadığıma sevindim:) Dedim sorun bende mi ama diilmiş:)

Ef, caddede durum böyleydi nişantaşı ve istinyeparkta nasıl geçti bilemiyorum:)

Adsız, evet haklısın düzelttim, dikkatsizlik:)

Adsız dedi ki...

slm,

ben avrupa yakasından bildiriyim biraz o zaman. nişantaşı'ndaydım. normalde bilirsiniz nişantaşı akşam 9-10 oldu mu sessizliğe bürünür. ama dün gece sırf geç saatte bu kadar hareketli olduğu için çok eğlenceliydi bence. abdi ipekçi caddesi, ekim'de resmen gelecek yeni uygulamanın provasını yaptı. okuduğum bağdat caddesi gözlemleriyle aynı benimkiler de. özellikle alışveriş yapmayan insanlar konusunda. benim burda gözlemlediğim ikramlar meselesi ise "normal" insanların ikramlardan faydalanmadığı. yine "kokoş", "ikoncan" işte ne derseniz o kadın ve erkekler ikramlarda en ön sıraları kimseye kaptırmadılar. burda l'occitane ın şarap& peynir tattırması ve marks&spencer'ın çilekli votkası başarılıydı:) restoranlar ise burada da dolup taştı.
şu aralar abdi ipekçi yenilendiğinden bir kaldırıma taş döşeliydi öbür kaldırımsa toz topraktı. halı falan sermişler ama topuklularla olmadı yani. belki vogue 1 ay daha bekleseymiş cadde tam anlamıyla yeni yüzüne kavuşunca daha rahat olabilirmiş. bi de tabi şahsım adına maaş günüme denk gelse benim için daha zevkli olabilirdi:)
city's gece klübü havasındaydı. müzik tam ses, redbull lar, şampanyalar...
nişantaşı kısaca biraz gossip girl'den biraz aşk-ı memnu'dan ortaya karışık bir sahneydi.
ilksen

Unknown dedi ki...

İlksen, harikasın uzun uzun yazmışsın:) sanırım nişantaşı caddeye oranla daha eğlenceliymiş gelmediğime biraz üzüldüm açıkçası. Caddenin daha sönük geçiceğini biliyodum ama evime yakın diye tercih ettim. Bir de dün akşam istinyeparkta olan biri varsa ondan da dinleyelim isterim:)

Kristen Leo dedi ki...

ooh i was sick yesterday and couldnt go to the FNO :(
like your blog btw!
following you!
follow me back if you like :)

filfel dedi ki...

ben kıyafetınel ılgılı yorum yapmk istiorum saclrını keske toplamasaydın ve sankı hırkanın içine gomlek gitmemiş gibi bilmiorum bi uyumsuzluk var bu defa begenemedım

Unknown dedi ki...

filfel, her zamanki tarzımın dışında bi kıyafet olduğu için yadırgamış olabilirsin:)

Unknown dedi ki...

fotoğrafları beğendim...istanbulda oturmadığım için...fotolar benim için iyi oluyo....bu arada kıyafetin alışıldık olmasa bile mükemmelolmuş..çokbeğendim...gömlek harika..hırkada...ve sennnnnn de :)onlar ne cici çoraplar öyle;)

Unknown dedi ki...

nevin, teşekkürler:) artık bol bol fotoğraf koyucam umarım beğenirsin.

Göründüğün Gibi dedi ki...

gözlüklerne bayıldım!

Twitter Updates