cindrellaundertheumbrella@hotmail.com

1 Haziran 2009 Pazartesi

Ebay alışverişi???

Ebay'den güneş gözlüğü almaya karar verdik ama daha önce yurtdışından sipariş vermediğim için gümrük vergileri konusunda endişelerim var. Daha önce ebay'den alışveriş yapanlar varsa yardımcı olabilirler mi?? Satıcıya sordum ürün Türkiye'ye girerken birtakım vergiler vermem gerekebilirmiş ama ne kadar olduğu konusunda bi fikri yoktu. Gözlükler yaklaşık 130-150 $ arasında ve 3 tane alıcaz(Hepsi kendime diil tabi bana, sevgiliye ve ablaya:), Ne kadarlık bi vergi ödemem gerekir???

Bi diğer konuda ürün çok olunca benim de kafam karıştı:) ve en son 4 tercihe indirgedim. Siz hangisini beğendiniz??



Gucci


Marc by Marc Jacobs

Miu Miu

Gucci

Gözlükleri Atasun Optik ve Gözgrupta denedim fiyatlar baya farkediyor. Turkcell %25 indirim yapıyordu ve gözlükler 900tlden 600tl civarı bi fiyata geliyordu. Ebay Otticanet'te ise ortalama 130-150$.

17 yorum:

Glam dedi ki...

ebayden yaptığım alışverişlerden en fazlası 200 $ tutmuştu, gümrüğe takılmadığı için herhangi bir vergi ödemedim. Normalde sınır 100 euro olarak biliniyor, aslında bu birazda şans işi, o miktarı aşıp gümrüğe takılmayanlarda var. Ama takılan ürünlerden alınan kesin bir ücret yok. çok fazla ödeyenlerde var, çok az ödeyenlerde. http://forum.iyibey.com/ burdan daha detaylı bilgi edinebilirsin.
kolay gelsin :)

Serap dedi ki...

Ben bir ok ürün aldım ebey'dan hiç gümrüğe düşmedi. Sanırım biraz satıncı ilede ilişkisi var. Benim aldılarım ambala yapma konusunda oldukça iyilerdi ;)

Hesionka dedi ki...

e-bay'den çok alışveriş yaptım hiçbir zaman gümrük vergisi ile ilgili problem olmadı.

tabi satıcının paket üzerindeki value kısmına gerçek değerini yazmaması iyi olur. 25-30$ gibi bir şey yazsın, değerli birşey gibi gözükmesin bence.

zui dedi ki...

ebayle ilgili yorum yapamam hiç alamdım bişi ama marc by marc jacobs tabki!:] ya da miu miu

,, dedi ki...

benim tercihim ise guccilerden yana:)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

öcelikle, hangi renge ihtiyacın var? siyah mı kahverengi mi?

ya da, hem siyaha hem kahverengiye, hem doreye hem de lameye uyumlu olacak çerçeveler seçmek bana her zaman daha mantıklı geliyor.

aklında olsun diye yazmak istedim, bu arada bence en güzeli ve kullanışlısı en üsteki gucci. yazlık bir rengi var çerçevesinin, yüz şeklide de yakışacaktır.

vs ve urban outfitterstan alışveriş yaptım ama ebayden yapmadım, ama bilgim dahilinde çok sorun çıkmıyor gümrükte.

alis dedi ki...

Satıcı ile konuş, paket üzerine ya düşük bir fiyat yazsın ya da "gift" olarak işaretlesin(ebay satıcıları bunu sık sık yapıyor). Gözlüklerden ben M by MJ'i begendim.

Seda, urban outfitters'tan nasıl alşveriş yaptın? Sitelerinde Türkiye'ye göndermiyorlar diye gözüküyor.

ZET Fashion dedi ki...

Bence Miu Miu veya MJ güzelmiş

Gümrükte ise 100 euronun altı takılıyor, biraz uğraşıp ekstra para ödemen gerekiyor bazense hiç paraya gerek kalmıyor. O gerçekten satıcıyla ve gümrükteki adamla alakalı birşey.

Unknown dedi ki...

Ben 130 feedbackli biri olarak sunu diyebilirim ki bazen gerçekten bu şans işi, pahalı bir şey kapınıza kadar gelirken, ucuz bir şeyi gidip Topkapı'dan almak zorunda kalabilirsiniz. Bana kalırsa hepsini bir arada gondertmeyin, ayrı paketler yaptırın, paketlerde değeri de gerçek değerinden düşük yazılsın.Gecenlerde arkadasım bir Tom Ford aldı ebayden, gozluk 180 usd falandı, takıldı, sanırım 25 tl gibi de bir para ödedi ve taa Topkapı'ya gitmek zorunda kaldı, bunlara rağmen ben ebay alışverişini seviyorum ve bana kalırsa Miu Miu ve MJ ler güzel. Hakkatten Seda sen karıştırıyor olmayasaın?

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

kızlar, gece uyumadan aklıma geldi. şaka gibiyim ben. uo'dan alıp, ny'da yaşayan arkadaşıma göndertip, türkiye'ye geldiğinde ondan teslim alıyorum. sonra da bir güzel blogta aklım karışıp ben ou'dan aldım yazıyorum:) hay allahım. kızlar, blog yazmanın ve yorumların birbirimize faydalı olması amacına inanan biri olarak, yanlış bilgilendirme yaptım kusuruma bakmayın. o kadar kafam dolu ki anlatamam:)

Unknown dedi ki...

Glam, Serap, Hesionka, zui, Ecem, seda, alis, Z ve MC hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi en iyisi satıcıyla konuşup hem fiyatı düşük göstertiyim hem de ayrı ayrı paketlettiriyim:) Benim korkum paket gelicek ama Türkiye'den aldığım fiyata eşdeğer bişi çıkıcak bide uğraşmış olucam:) Neyse herşeyin bi ilki vardır artık tecrübelerinizden yararlanıp gümrük ücreti ödemeden halledicem umarım... Herkese öpücükler xoxo
Sevgiler
Cindy

ZET Fashion dedi ki...

Buarada 100 euronun altı demişim, üstü olucak o. Geldiğinde bizimle paylaş merak ediyorum :) Bende çok kez bu riski göze alamadım çünkü

Styleseeking Zurich dedi ki...

Bende simdiye kadar Ebay den birsey almadim cünkü isvicre bi tuhaf böyle gümrük konularinda.. :( Umarim senin siparisin sorunsuz ulasir sana. Ben en son gözlügü cok begendim!

Nesli

DuruButik dedi ki...

ben ilkini alırdım sanırım. kemik rengini gözlükte çok beğeniyorum.

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Bence MJ veya alttaki Miu Miular. Ama bütün modelleri süper seçmişsin hepsi de çok güzel, hayran kaldım :)

Adsız dedi ki...

gözlük almak istiyorsan, doğu banka gidip bakmanı tavsiye ederim. geçen sene çeşitli optiklerde 900 lira etiketli cavalli gözlükleri pazarlık dahi etmeden 450 liraya aldım. şu an krizden dolayı daha bile ucuza alabilirsin gibi geliyor bana.

crema dedi ki...

Ebayden ve amazondan www.Viaddress.com aracılığıyla birçok alışveriş yaptım ve hiç bir sorun çıkmadı, en güzel kısmı da bazı kısıtlamalarla Türkiyeye göndermeyen sitelerden hiç bir komisyon ücreti alınmadan alışveriş yapmam oldu. Herkese tavsiye ederim, en azından kayıt ücretsiz olduğu için bir deneyin derim.

Twitter Updates