cindrellaundertheumbrella@hotmail.com

29 Eylül 2011 Perşembe

Sorumlu Blog: Bize İyi Kalbin Gerek!

Fotoğraf: Dilan Bozyel
Makyaj: M.A.C


HIV pozitif ve AIDS hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Ya da bildiklerinizin ne kadarı doğru?

Siz hala HIV pozitif'in elele tututaşarak, aynı bardaktan içerek, öpüşerek geçtiğini zannedenlerden misiniz?

HIV Pozitif sosyal yaşamla bulaşmaz!

HIV öpüşmek, elele tutuşmak, aynı bardak/kaptan yiyip içmek, aynı banyo ve tuvaleti kullanmak, kondom kullanarak sevişmek, aynı kuaföre gitmek, aynı objelere dokunmakla bulaşmaz. Kısaca aynı sosyal yaşamın içinde birlikte yaşamamıza ve paylaşmamıza engel değildir.

HIV pozitiflerin en büyük sorunu toplum ve sevdikleri tarafından dışlanmak ya da dışlanma korkusu yaşamaktır. Tedavisi olan bir hastalığa rağmen pek çok HIV pozitifliyi bu önyargılar, izole etme ve yalnızlaştırma öldürmektedir.

Biz de Styleboom ve Miray Uçar önderliğinde HIV pozitife dikkat çekmek amacıyla Pozitif Yaşam Derneği ve MAC sponsorluğunda sorumlu blog olarak bir projeye imza attık. Sosyal medyadan tanıdığınız Pucca, Ceri Levis , Onur Yuksel, Koray Caner, Serapla Moda, Zet Fashion, Cindrella Under The Umbrella, Moda Cadısı, Modenise, Atgotten, Kim Lan Bu Hayatimin Erkegi, Pipi Disko, French Oje, Twitdayı ,Can Direkli, Alışveriş Cini, Fashion By Siu, Bilun Şen, Stilize, Styleboom, Miray Uçar'ın dahil olduğu bir fotoğraf çekimi yapıldı ve HIV/AIDS hakkında bilinmeyenlere ya da doğru bilinen yanlışlara dikkat çektik. Siz de bu fotoğraflardan oluşan sergiyi 1-15 Ekim tarihleri arasında Taksim metro çıkışı yürüyen bantlar katında ziyaret edebilirsiniz.

Haydi sen de HIV pozitifle yaşayanlara destek eli uzat!

HIV pozitif ve AIDS hakkında en doğru ve en detaylı bilgi için http://pozitifyasam.org/

Hiç yorum yok:

Twitter Updates